Modern technology gives us many things.

Серед великих акціонерів Arm можуть опинитися Google, Microsoft, TSMC, Apple і Samsung

0 125

Початкова версія матеріалу Reuters про наміри Intel стати якірним інвестором для британського розробника процесорних архітектур у рамках підготовлюваного цього року первинного розміщення акцій на біржі згадувала кілька великих компаній, які можуть розділити з процесорним гігантом цю роль. Пізніше з’явилися імена претендентів – ними є Alphabet (Google), Microsoft, Apple, TSMC і Samsung Electronics.

Нагадаємо, під якірним інвестором мається на увазі компанія, чия купівля великого пакета акцій емітента, що виходить на фондовий ринок, може послужити прикладом для інших. Як повідомляють джерела Reuters, японська корпорація SoftBank, що володіє зараз активами Arm, має визначитися з вибором якірних інвесторів для майбутнього IPO в США до серпня цього року. Переговори ведуться з представниками щонайменше десяти великих компаній, як зазначають джерела.

Серед великих акціонерів Arm можуть опинитися Google, Microsoft, TSMC, Apple і Samsung

Важливо зазначити, що участь таких інвесторів в IPO холдингу Arm не передбачає отримання вирішальної кількості голосів в управлінні компанією, а також місця в раді директорів. Як уже зазначалося раніше, SoftBank взагалі прагне зберегти у своїх руках якомога більше акцій Arm, але при цьому виручити якомога більше коштів від реалізації виставлених на біржу цінних паперів.

Поки складно сказати, який вплив участь окремих клієнтів Arm в IPO компанії матиме на їхні взаємини з цим емітентом. Принаймні Apple і Samsung купують у Arm права на використання процесорних архітектур, хмарні гіганти на кшталт Google і Microsoft теж цікавляться розробкою власних серверних процесорів. Навіть TSMC розробляє прототип процесора з архітектурою Arm, але виключно заради налагодження взаємодії зі своїми клієнтами, яких вона ділить з британським розробником архітектур.

Источник

Оставьте ответ

Ваш электронный адрес не будет опубликован.

четырнадцать − 11 =