Modern technology gives us many things.

Відвідуваність ChatGPT знизилася вперше з моменту запуску

0 130

За підсумками червня місячний трафік на сайті ChatGPT знизився вперше з моменту запуску сервісу в листопаді минулого року, зменшилася і кількість унікальних відвідувачів, пише Reuters із посиланням на дані аналітичної компанії Similarweb.

Глобальний трафік ChatGPT з настільних ПК і мобільних пристроїв за підсумками червня 2023 року знизився на 9,7 % порівняно з травнем; кількість унікальних відвідувачів зменшилася на 5,7 %. Крім того, на 8,5 % скоротився середній час, проведений користувачами на сайті. Цю динаміку аналітики пояснили, по-перше, зникненням ефекту новизни чат-бота, по-друге – затребуваністю генеративного ШІ з даними, що надходять у реальному часі.

Спочатку популярність ChatGPT зростала рекордними темпами: лише за два місяці кількість користувачів сервісу перевалила за 100 млн. Сьогодні сайт проєкту відвідують 1,5 млрд осіб на місяць, що робить його одним із 20 провідних ресурсів у світі. ChatGPT виявився навіть популярнішим за пошукову службу Microsoft Bing, частиною якої він сам і став. І навіть Google була змушена випустити власний чат-бот Bard на основі генеративного ШІ.

Відвідуваність ChatGPT знизилася вперше з моменту запуску

У травні було запущено застосунок ChatGPT для iPhone, що також могло виявитися фактором зниження відвідуваності сайту поряд зі шкільними канікулами – учні активно використовують ШІ під час підготовки завдань. Пік завантажень застосунку припав на 31 травня; станом на 4 липня його завантажили 17 млн разів. Цього року компанія OpenAI, яка розробила платформу, розраховує на дохід у розмірі $200 млн – крім ChatGPT, вона заробляє на доступі до API своїх ШІ-моделей. Крім того, одна тільки Microsoft вклала в неї близько $10 млрд.

Источник

Оставьте ответ

Ваш электронный адрес не будет опубликован.

десять − шесть =