Modern technology gives us many things.

Звільнення Сема Альтмана шокувало інвесторів OpenAI

0 63

Великі інвестори, зокрема Вінод Хосла (Vinod Khosla) і Рід Хоффман (Reid Hoffman), не отримували попередніх повідомлень про те, що рада директорів OpenAI має намір звільнити главу і співзасновника компанії Сема Альтмана (Sam Altman). Про це повідомляє Forbes із посиланням на власні джерела.

Звільнення Сема Альтмана шокувало інвесторів OpenAI

Відставка глави OpenAI Сема Альтмана і відставка президента Грега Брокмана (Greg Brockman), яка відбулася після неї, стали шоком для всієї технологічної галузі, включно з інвесторами компанії. У 2019 році фірма Khosla Ventures стала інвестором OpenAI, але Вінод Хосла не був повідомлений про відставку до того, як про це було оголошено широкому загалу, повідомило близьке до інвестора джерело Forbes. Повідомлення про це не отримав і Рід Хоффман (Reid Hoffman), один із перших інвесторів компанії. Жоден із них коментарів щодо цього інциденту не надав. Microsoft, яка вклала цього року в OpenAI $10 млрд, дізналася про рішення лише за хвилину до його оголошення.

OpenAI розпочала роботу у 2015 році як некомерційна організація. Початковими інвесторами проекту були Рід Хоффман, Ілон Маск (Elon Musk), Пітер Тіль (Peter Thiel), компанія Amazon Web Services, а також самі Альтман і Брокман. Зараз структура OpenAI включає в себе комерційну компанію, яка розробляє штучний інтелект, але контролюється некомерційною одиницею як головною організацією. За відомостями PitchBook, серед наступних інвесторів OpenAI значаться Andreessen Horowitz, Bedrock Capital, Sequoia і Tiger Global.

Источник

Оставьте ответ

Ваш электронный адрес не будет опубликован.

семь + девятнадцать =